Satelitske snimke

satellite

Pregled vegetacijskog indeksa normalizirane razlike

Vegetacijski indeks normalizirane razlike (NDVI) pomaže poljoprivrednicima uočiti nepravilnosti na poljima koje je nemoguće uočiti golim okom. Koristi se prvenstveno u proizvodnji rednih usjeva zbog velike gustoće biomase, gdje indeks pomaže pri identificiranju promjena u rastu biomase na poljima poljoprivrednika.

satellite

Prednosti vegetacijskog indeksa

Koristeći obrađene satelitske Landsat i Sentinel 2 snimke, Agrivi može pružiti do 1 obrađenu sliku tjedno za sva polja, sa prostornom rezolucijom od 10x10 metara. Ova rezolucija je više nego pogodna za uočavanje razlika u promjenama biomase za veća polja, što pomaže poljoprivrednicima lakše utvrditi da li nešto nije u redu s njihovim usjevima na različitim dijelovima posjeda.

satellite

Slijed obrađenih slika

Kako bi se otključao najveći mogući potencijal prinosa, daljinsko očitavanje može se koristiti za identifikaciju ključnih područja gdje je biomasa znantno niža, omogućujući duboku analizu mogućih uzroka takvih problema. To može biti loša ishrana, širenje bolesti ili štete uzrokovane poplavom ili divljači. To može smanjiti troškove izviđanja i uštedjeti dragocjeno vrijeme potrebno za otkrivanje prijetnji pravovremenim informacijama o ključnim područjima koje je potrebno provjeriti na poljima.

Želite vidjeti još dodataka?

Pogledajte ostale dodatke kako bi iskoristili punu vrijednost naše ponude.

POGLEDAJTE OSTALE DODATKE

Trebate još informacija?

Javite se našem Prodajnom odjelu koji će naći pravo rješenje za Vaše potrebe ili pročitajte Česta pitanja.